Sikkerhet & vilkår


Sikkerhet har høyeste prioritet hos oss. Det er viktig for oss at alle som besøker ridesenteret forstår at hester er levende dyr, som kan ha uforutsigbar atferd. Skal man ferdes i en stall og omgås hester, er det viktig at man er kjent med farene og risikoen som er involvert i forbindelse med dette. Opplæring i sikker omgang med hest er en del av alle våre ridekurs. 


For alles sikkerhet er vi avhengige av å ha rutiner og regler for alle som omgås hestene og ferdes i stallen. Ta en titt på vårt reglement når du kommer til stallen, det henger på oppslagstavla ved inngangen. 


Vi forbeholder oss retten til å avvise personer som ikke følger våre sikkerhetsregler/anvisninger fra våre ansatte, eller på annen måte opptrer uforsvarlig, og derfor er til fare for seg selv og/eller andre. 


Ansvar: All ferdsel på ridesenteret skjer på eget ansvar. Vi anbefaler at alle elever og deltagere har egen forsikring mot skader og ulykker. Torp ridesenter kan ikke holdes ansvarlig med mindre det er forekommet grov uaktsomhet fra ridesenterets side. Vi har ansvarsforsikring. 


Utstyr: Godkjent sikkerhetshjelm skal brukes under all omgang med hestene. Vi anbefaler også at elevene bruker godkjent sikkerhetsvest. Under ridning skal det alltid brukes sko med hæl/ridestøvler. Joggesko/småsko er ikke tillatt, og skoen må ikke være for bred  så den risikerer å sette seg fast i stigbøylen. Rytteren bør ikke ha på åpne jakker og løse skjerf, slik at vi unngår risikoen for at disse skal henge seg fast. Langt hår skal settes i hestehale eller flettes. Ridebukse eller tettsittende bukse uten store sømmer anbefales av bekvemmelighetsutstyr. 


Ridekursene varer i 45 minutter. Dette inkluderer tilpassing av stigbøyler og oppsitting. Av sikkerhetsmessige hensyn er det ikke tillatt å komme inn på ridebanen etter at timen har startet. Gi beskjed til instruktøren dersom du er forsinket. Påmelding til ridekurset er bindene, kurset er personlig og kan ikke overdras til andre. Det er ikke ridekurs i skoleferier og helligdager. 


Vektgrense: Av dyrevelferdshensyn har vi har en vektgrense på 90 kg for de største hestene.


Påmelding til ridekurs, ridetimer, rideleir etc: 

Påmelding er bindende. Deltakeren regnes som påmeldt dersom en eller flere av følgende kriterier er oppfylt: 

- Det foreligger skriftlig påmelding. 

- Deltakeren har møtt opp og deltatt på deler av eller hele aktiviteten.

- Signert påmeldingsskjema.

- Betalt for aktiviteten. 


Avbestilling av privattimer må skje senest 48 timer i forveien. Ubenyttede privattimer vil bli fakturert dersom vi ikke har fått beskjed/ved for sen avbestilling. Egne avbestillingsfrister gjelder for ridekurs og ride- og treningsleir.